środa, 21 marca 2012

Crumble z jabłkami (Jabłka pod kruszonką)

#23

Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na pyszny (bo smakuje jak szarlotka), szybki i łatwy deser,a są to crumble z jabłkami lub jak ktoś woli jabłka pod kruszonką  Ja osobiście jestem nim zachwycona :) Najlepiej smakuje na ciepło z lodami waniliowymi i wspaniale nadaje się na śniadanie :)

Składniki:

-3 duże jabłka 
-garść rodzynek
-odrobina soku z cytryny
-cynamon
(kruszonka)
-ok. 3/4 szklanki mąki
-2-3 łyżki cukru
-ok. 4 łyżek margaryny

Przygotowanie:
Mąkę, cukier i margarynę ugniatać palcami tak, aby powstała kruszonka,a następnie wstawić do zamrażalnika na ok. 7minut. W tym czasie jabłka obrać i pokroić na niewielką kostkę, skropić sokiem z cytryny. Blaszkę o wymiarach 20x20 wysmarować margaryną, wyłożyć jabłka, posypać rodzynkami i położyć kruszonkę. Piec ok. 30minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.





11 komentarzy:

  1. Uwielbiam każdy sposób przerobienia jabłek a crumble jest zawsze cudowne:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha, u nas też ostatnio gościł na stole :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dawno nie jadłam... Mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jeden z moich ulubionych deserów!

    OdpowiedzUsuń
  5. kiedy nowy post? opieprzasz się :DD

    OdpowiedzUsuń
  6. Beata, no już niedługo :D Bądź czujna, haha :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Wykonałaś prawdziwe, mistrzowskie crumble, Milenko! ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. bardzo fajnie to wygląda i super wyszło. Ja tez lubię takie smakołyki

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam crumble! praktycznie z każdymi owocami smakuje wyśmienicie!

    OdpowiedzUsuń
  10. muszę wypróbować !

    OdpowiedzUsuń