#23
Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na pyszny (bo smakuje jak szarlotka), szybki i łatwy deser,a są to crumble z jabłkami lub jak ktoś woli jabłka pod kruszonką Ja osobiście jestem nim zachwycona :) Najlepiej smakuje na ciepło z lodami waniliowymi i wspaniale nadaje się na śniadanie :)
Składniki:
-3 duże jabłka
-garść rodzynek
-odrobina soku z cytryny
-cynamon
(kruszonka)
-ok. 3/4 szklanki mąki
-2-3 łyżki cukru
-ok. 4 łyżek margaryny
Przygotowanie:
Mąkę, cukier i margarynę ugniatać palcami tak, aby powstała kruszonka,a następnie wstawić do zamrażalnika na ok. 7minut. W tym czasie jabłka obrać i pokroić na niewielką kostkę, skropić sokiem z cytryny. Blaszkę o wymiarach 20x20 wysmarować margaryną, wyłożyć jabłka, posypać rodzynkami i położyć kruszonkę. Piec ok. 30minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Uwielbiam każdy sposób przerobienia jabłek a crumble jest zawsze cudowne:)
OdpowiedzUsuńPycha, u nas też ostatnio gościł na stole :)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam... Mniam :)
OdpowiedzUsuńJeden z moich ulubionych deserów!
OdpowiedzUsuńkiedy nowy post? opieprzasz się :DD
OdpowiedzUsuńBeata, no już niedługo :D Bądź czujna, haha :D
OdpowiedzUsuńpychota;D
OdpowiedzUsuńWykonałaś prawdziwe, mistrzowskie crumble, Milenko! ;)
OdpowiedzUsuńbardzo fajnie to wygląda i super wyszło. Ja tez lubię takie smakołyki
OdpowiedzUsuńUwielbiam crumble! praktycznie z każdymi owocami smakuje wyśmienicie!
OdpowiedzUsuńmuszę wypróbować !
OdpowiedzUsuń