czwartek, 5 stycznia 2012

Krewetki z makaronem i sosem czosnkowym

#6
Dzisiaj dwa przepisy z wykorzystaniem krewetek i makaronu  ;)

Składniki:
200g makaronu
ok. 15 krewetek umytych i  obranych
Sos:
1 łyżka szuszonego oregano
3 ząbki czosnku
łyżeczka koncentratu pomidorowego
2 łyżki smietany
1 - 1,5 łyzki majonezu
sól, pieprz
oliwa do smażenia

Przygotowanie:
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie i usmaż krewetki. Posiekaj czosnek.  Do miseczki wlej śmietanę, majonez i koncentrat pomidorowy. Dodaj 2/3 posiekanego czosnku, wymieszaj. Resztę czosnku podsmaż na patelni, dodaj makaron i krewetki. Całość  smaż jeszcze przez 3 minuty.




Ten przepis dodaję do akcji:

Owoce... morza!Durszlak.pl




1 komentarz: